Publications

BITECA. Bibliografia de textos antics catalans, valencians i balears (en translation)

Beltran, Vicenç, Gemma Avenoza y Lourdes Soriano. 2013. BITECA. Bibliografia de textos antics catalans, valencians i balears. Arxius i Biblioteques Valencians. Valencia: Acadèmia Valenciana de la Llengua; Universitat de València; Universitat de Barcelona.

Una cerca a Obra ens proporciona una llista de registres que contenen els termes inclosos a la cerca. Feu clic en l'obra que us interessa i obtindreu una llista dels seus testimonis presentats en ordre cronològic. Cadascun dels testimonis està vinculat al manuscrit o a l'edició impresa que el conté. Una cerca a MsEd ens proporciona una llista de registres que contenen els termes inclosos a la cerca. Feu clic al manuscrit o a l'edició impresa que us interessa i trobareu una descripció externa de l'exemplar, seguida d'una descripció del seu contingut, amb les diverses obres que transmet l'exemplar ordenades segons la seva aparició al volum.

La Bibliografia de textos antics catalans, valencians i balears (BITECA) va néixer a la dècada dels vuitanta del s. XX com un projecte associat a la Bibliography of Old Spanish Texts (BOOST), avui, Bibliografía Española de Textos Antiguos (BETA). El 1984 B. J. Concheff publicà la Bibliography of Old Catalan Texts (Madison: Hispanic Seminary of Medieval Studies), projecte reprès el 1989 pels responsables de l'equip que actualment el duu endavant i que signen aquestes línies. Uns primers resultats es presentaren en el CD-ROM 0 d'ADMYTE (Madrid: Fundación V Centenario, MICRONET, Biblioteca Nacional, 1994), al qual seguí un segon lliurament en CD-ROM el 1999 (Berkeley: Bancroft Library)), i des del 1997 es pot consultar de forma lliure i gratuïta al núvol.